Čínská vejce s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát ledový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Glutasol
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kapie sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 381.9 mg
  • Vláknina 4794.8 mg
  • Vitamín A 4794.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.

  • 3

    Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.

Komentáře k receptu