Čínská vejce s pikantní omáčkou
Suroviny
- 100 g Salát ledový
- 20 ml Omáčka sójová
- 30 ml Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Glutasol
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Kapie sterilovaná
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 381.9 mg
- Vláknina 4794.8 mg
- Vitamín A 4794.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.
-
2
Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.
-
3
Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.