Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š
Suroviny
- 20 g Tymián čerstvý
- 30 ml Omáčka sójová
- 20 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Glutasol
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 kg Kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 30 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 627.3 mg
- Vláknina 3298.2 mg
- Vitamín A 3298.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme spolu s oloupaným česnekem v hrnci s vodou do měkka. Potom kuře vyjmeme, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké nudličky. V misce maso smícháme s pokrájeným tymiánem a zatím ho ponecháme stranou.
-
2
Příprava omáčky: do vývaru, ve kterém jsme vařili kuře, vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme sójovou omáčku, ocet, víno, sůl, pepř. Vše dohromady pod poklicí povaříme 30 minut. Před dokončením vaření do omáčky přidáme drobně rozkrájenou feferonku a zahustíme Glutasolem. Hotovou omáčku přecedíme přes sítko, přilijeme olej a zamícháme. Omáčku necháme vychladnout.
-
3
Okurky pokrájíme na tenké proužky a naskládáme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Na okurky klademe tymiánem ochucené maso.
-
4
Naaranžované okurky a maso přelijeme studenou pikantní omáčkou a podáváme.