Jihočeský pudinkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 30 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 92.3 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto.
-
2
V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne.
-
3
Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta.
-
4
Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova.