Jihočeský pudinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 92.3 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto.

  • 2

    V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne.

  • 3

    Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta.

  • 4

    Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu