Míchaný kedlubnový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Kedlubna
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 521.9 mg
  • Vláknina 10779.8 mg
  • Vitamín A 10779.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny a jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky.

  • 2

    Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Omytý hlávkový salát a očištěnou a omytou papriku nakrájíme na nudličky.

  • 4

    V míse všechnu zeleninu zalijeme marinádou z vody, octa, cukru a oleje. Lehce promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu