Salát s paprikou a houbami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Křemenáče
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 186 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 472.3 mg
- Vláknina 9368.8 mg
- Vitamín A 9368.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev zbavíme slupky, omejeme a nakrájíme na tenké proužky. Salát opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a následně jej natrháme. Rajčata ponoříme do vroucí vody, vyjmeme je, zbavíme slupek i jadérek a nakrájíme na kostičky.
-
2
Houby pečlivě očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi necháme rozehřát máslo a houby na něm za stálého míchání osmažíme. Po 5-ti minutách smažení houby vyjmeme a odložíme stranou.
-
3
Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme napůl a zbavíme ji stopky a jadérek. Následně ji nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a šalotku oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s paprikou.
-
4
Smícháme ocet, sůl, pepř a olej. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Potom je smícháme s dresinkem. Vzniklou směs důkladně promícháme se zeleninou a necháme 15 minut stát.
-
5
Salát upravíme na talíře a můžeme podávat.