Domácí pivní sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 2 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.6 mg
- Vláknina 262.5 mg
- Vitamín A 262.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.