Křehký brusinkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 27 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 7745.8 mg
- Vitamín A 7745.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme mouku s 50g cukru krupice a špetkou soli, přidáme 100g nakrájeného másla, prosekáme nožem a z utvořené drobenky rychle vypracujeme soudržné těsto. Zabalené ve fólii chladíme asi hodinu v lednici.
-
2
Troubu předehřejeme na 175C.
-
3
Brusinky omyjeme a v hroznové šťávě asi 5min povaříme. Poté necháme okapat. Ze zbytku cukru, hnědého cukru a vajec ušleháme krém a přimícháme rozpuštěný zbytek másla, nasekané arašídy a brusinky.
-
4
Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu, okraje zvýšíme a naplníme krémem. Povrch uhladíme a pečeme asi 40min.
-
5
Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.