Lilkové roládky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 10 g Sůl
  • 25 g Harissa pasta
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.5 mg
  • Vláknina 5926.7 mg
  • Vitamín A 5926.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lilků odstraníme stopky a lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Ovčí sýr nakrájíme na tenké plátečky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V misce smícháme rajčatový protlak, pastu harissa, posekanou petrželku, panenský olej, citronovou šťávu, sůl a vymícháme krém.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmažíme plátky lilků z obou stran. Lilky vyjmeme a necháme vychladnout na papírovém ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk.

  • 4

    Vychladlé plátky potřeme krémem, poklademe plátečky ovčího sýru, zavineme do roládek, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu