Mandarinkový zapečený dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 314.1 mg
- Vláknina 7300 mg
- Vitamín A 7300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, případnou šťávu chytíme do misky.
-
2
Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a mandarinkovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme dohladka a vmícháme sníh z bílku.
-
3
Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme tvarohovým krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky mandarinek.
-
4
Dezert 5 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů. Pak teplotu zvýšíme na 250 stupňů a pečeme dalších 5 minut, až má zlatavý povrch.
-
5
Upečený dezert posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.