Bezlepkový chléb s podmáslím
Suroviny
- 10 g Droždí sušené
- 315 g Mouka rýžová
- 45 g Mouka sójová plnotučná
- 70 g Maizena - kukuřičný škrob
- 45 g Solamyl - bramborový škrob
- 60 ml Med včelí
- 375 ml Mléko - podmáslí
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Xantanová guma
- 1 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 36.5 mg
- Vláknina 3215.9 mg
- Vitamín A 3215.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, ocet, olej, med, sůl, podmáslí, gumu, maizenu, Solamyl, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.