Domácí chléb s mrkví
Suroviny
- 225 g Mrkev kořen
- 75 g Cukr krupice
- 235 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Ořechy vlašské
- 175 g Cukr moučkový
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 153 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 203.6 mg
- Draslík 164.4 mg
- Vláknina 6785.8 mg
- Vitamín A 6785.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vejce, 3 lžíce pomerančové šťávy, nastrouhanou mrkev, cukr, 150 g másla, mouku, prášek do pečiva, nasekané ořechy a těsto poté nalijeme do domácí pekárny. Po upečení jej polijeme polevou, kterou si připravíme smícháním 85 g cukru, nastrouhané pomerančové kůry, moučkového cukru a 1 lžíce pomerančové šťávy.