Tvarohové pletýnky s pažitkou
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 4 polévková lžíce Tvaroh jemný
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1298 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 73.7 mg
- Draslík 46.8 mg
- Vláknina 7925.5 mg
- Vitamín A 7925.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 225 ml vlažné vody, tvaroh, změklé máslo, sůl, cukr, sušené mléko, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme najemno nasekanou pažitku a necháme těsto dodělat. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vyválíme váleček 25 cm dlouhý, který rozdělíme na 3 stejné části a upleteme pletýnku. Toto opakujeme se všemi díly, a poté je přeneseme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem s 1 lžící vody, posypeme mořskou solí, a poté pečeme v troubě při 220°C 20 minut.