Avokádový dresink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 281.2 mg
- Vláknina 6830 mg
- Vitamín A 6830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou. Zelenou papriku zbavíme jádřince, lusk nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zelenou chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pažitku a lístky bazalky posekáme také najemno. Do skleněné misky vložíme rozmačkané avokádo, přidáme papriku, chilli papričku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, přisypeme pažitku s bazalkou, osolíme, opeříme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
-
2
Dresink používáme ke grilovaným červeným masům.