Domácí chléb s česnekem a sýrem
Suroviny
- 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 ks Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 6 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 21.3 mg
- Vláknina 5239.8 mg
- Vitamín A 5239.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažnou vodu, cukr, sůl, změklé máslo, česnek sušený, prolisovaný stroužek česneku, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme nastrouhaný sýr a bazalku a pustíme program dál. Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.