Bílý židovský chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 14 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 76.6 mg
- Vláknina 7515.4 mg
- Vitamín A 7515.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 250 ml vlažné vody, sůl, cukr, změklé máslo, rozšlehané vejce, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 části, z každé uhněteme 3 stejné bochánky. Z bochánků uděláme válečky 3 cm silné, které pak zapleteme jako pletýnku. Vložíme na vymazaný plech, necháme 40 minut kynout, potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě při 180°C 40 minut. To samé opakujeme s druhou půlkou těsta.