Bílý židovský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sezam - semena
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 7515.4 mg
  • Vitamín A 7515.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 250 ml vlažné vody, sůl, cukr, změklé máslo, rozšlehané vejce, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 části, z každé uhněteme 3 stejné bochánky. Z bochánků uděláme válečky 3 cm silné, které pak zapleteme jako pletýnku. Vložíme na vymazaný plech, necháme 40 minut kynout, potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě při 180°C 40 minut. To samé opakujeme s druhou půlkou těsta.

Komentáře k receptu