Sýrové toasty s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Sýr Čedar
  • 80 g Sardelová očka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 280 g Veka chlebíčková krájená
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 272.2 mg
  • Vláknina 4582.5 mg
  • Vitamín A 4582.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, žloutky dáme stranou a bílek posekáme najemno. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, sardelová očka z konzervy necháme okapat od oleje a nakrájíme na drobné kousky, čedar nastrouháme najemno. Do misky vložíme měkký tvaroh, přidáme žloutky, čedar, sardelky, máslo, cibuli, lžíci hořčice, trošku oleje, mletou papriku a vymícháme pomazánku. Plátky chlebíčkové veky opečeme nasucho v topinkovači nebo v troubě, vychladlé namažeme pomazánkou, sekané bílky promícháme s posekanou petrželkou a toasty posypeme. Upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu