Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 24 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 504.9 mg
- Vláknina 11957 mg
- Vitamín A 11957 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.
-
3
Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.
-
4
Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.