Lněný chléb s tvarohovým sýrem
Suroviny
- 300 g Směs Promix T
- 150 g Směs na chléb v prášku
- 20 g Klíčky pohankové
- 10 g Sůl
- 20 g Droždí sušené
- 50 g Sýr Imperial
- 50 g Směs Promix forte
- 250 ml Mléko - podmáslí
- 200 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
- 1 hrst Burisony
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 2 polévková lžíce Lněné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 6 g
- Sodík 780 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 68.2 mg
- Vláknina 3775.6 mg
- Vitamín A 3775.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí.
-
2
Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit.
-
3
Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce.