Kompot z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347.1 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Cukr rozsypeme do sklenic, rozdělíme višně a do 3/4 zalijeme studenou vodou.
-
2
Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí kompot vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.