Kompot z čerstvých třešní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krystal
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244.2 mg
  • Vláknina 3666.7 mg
  • Vitamín A 3666.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2796 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme ovoce. Sklenice uzavřeme, vložíme do vodní lázně a při teplotě 80-85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu