Kompot z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 1 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.2 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2796 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme ovoce. Sklenice uzavřeme, vložíme do vodní lázně a při teplotě 80-85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.