Švestky a hrušky naložené s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Rum
  • 2 kg Švestky
  • 3 kg Hrušky
  • 1 kg Cukr krystal
  • 2 balení Petol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 18760 mg
  • Vitamín A 18760 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a vložíme hrušky. Doměkka povaříme, vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. Zakápneme šťávou vymačkanou z citronu.

  • 2

    Švestky důkladně omyjeme a podélně nařízneme. Doměkka povaříme v tomtéž roztoku, vyjmeme a přidáme k hruškám. Jakmile ovoce vychladne, vložíme do 5l lahve.

  • 3

    Do nálevu přisypeme Petol, krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Nakonec přidáme rum, láhev převážeme celofánem a uložíme na tmavém a studeném místě. Používat můžeme během celé zimy.

Komentáře k receptu