Kompotované švestky s červeným vínem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 7.5 dl Víno červené
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 3 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391.1 mg
  • Vláknina 8500.4 mg
  • Vitamín A 8500.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic.

  • 2

    Vodu smícháme s vínem, cukrem, vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Povaříme a po vychladnutí scedíme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme kompot vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu