Kompotované švestky s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 391.1 mg
- Vláknina 8500.4 mg
- Vitamín A 8500.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic.
-
2
Vodu smícháme s vínem, cukrem, vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Povaříme a po vychladnutí scedíme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme kompot vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.