Povidla švestková ochucená octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.5 mg
  • Vláknina 4666.7 mg
  • Vitamín A 4666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé švestky omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu, přidáme cukr a ocet. Důkladně promícháme a necháme cukr rozpustit.

  • 2

    Poté po částech vaříme. Mezitím stále mícháme. Horká povidla ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu