Povidla švestková ochucená octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.5 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé švestky omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu, přidáme cukr a ocet. Důkladně promícháme a necháme cukr rozpustit.
-
2
Poté po částech vaříme. Mezitím stále mícháme. Horká povidla ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.