Povidla z čerstvých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.2 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Nasypeme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a znovu společně povaříme.
-
2
Hustá povidla ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.