Povidla z čerstvých švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.2 mg
  • Vláknina 4666.7 mg
  • Vitamín A 4666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Nasypeme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a znovu společně povaříme.

  • 2

    Hustá povidla ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu