Dračí vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 344.7 mg
- Vláknina 2800 mg
- Vitamín A 2800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
-
2
Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
-
3
Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
-
4
Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.