Víno z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 451.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 253.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů.
-
2
Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.