Tatarský biftek Parisien

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Okurky nakládané
  • 150 g Cibule
  • 150 g Kapary
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 1800 g Hovězí maso zadní
  • 120 g Vaječný žloutek slepičí
  • 120 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 12 g Paprika mletá sladká
  • 70 g Majonéza
  • 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 262.4 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 2732.9 mg
  • Vitamín A 2732.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové žampiony.

  • 2

    Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky a dvakrát nahrubo umeleme na mlýnku. Mleté maso vložíme do vychlazené nerezové mísy, přidáme kostičky sterilovaných okurek, cibule, kaparů a žampionů, dále žloutky, majonézu, dijonskou hořčici a šlehačku. Pak přisypeme sůl, pepř, chilli koření, mletou papriku a vše rychle, jen jednou promícháme.

Komentáře k receptu