Tatarský biftek Parisien
Suroviny
- 400 g Okurky nakládané
- 150 g Cibule
- 150 g Kapary
- 50 g Žampiony čerstvé
- 1800 g Hovězí maso zadní
- 120 g Vaječný žloutek slepičí
- 120 g Hořčice Dijonská
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Chilli koření mleté
- 12 g Paprika mletá sladká
- 70 g Majonéza
- 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1396 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 262.4 mg
- Draslík 105.2 mg
- Vláknina 2732.9 mg
- Vitamín A 2732.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové žampiony.
-
2
Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky a dvakrát nahrubo umeleme na mlýnku. Mleté maso vložíme do vychlazené nerezové mísy, přidáme kostičky sterilovaných okurek, cibule, kaparů a žampionů, dále žloutky, majonézu, dijonskou hořčici a šlehačku. Pak přisypeme sůl, pepř, chilli koření, mletou papriku a vše rychle, jen jednou promícháme.