Houstičky se semínky pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 400 g Mouka bezlepková
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Slunečnice - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 165.3 mg
  • Vláknina 1236 mg
  • Vitamín A 1236 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.

Komentáře k receptu