Houstičky se semínky pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 7 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 165.3 mg
- Vláknina 1236 mg
- Vitamín A 1236 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
-
2
Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.