Ovocná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Borůvky
  • 100 g Jablka
  • 150 g Maliny
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 100 g Hrušky
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 147.9 mg
  • Vláknina 9795 mg
  • Vitamín A 9795 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Smetanu v misce rozšleháme s moukou.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.

  • 4

    V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.

Komentáře k receptu