Ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 147.9 mg
- Vláknina 9795 mg
- Vitamín A 9795 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Smetanu v misce rozšleháme s moukou.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.
-
4
V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.