Maracuja s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jahody zahradní
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Maracuja
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 58.9 mg
  • Vláknina 42152 mg
  • Vitamín A 42152 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maracuju rozkrojíme napůl a vydlabeme všechnu dužinu do síta. Lžičkou se pokusíme vše propasírovat, abychom zbavili maracuju semínek. Dužinu přelijeme do žáruvzdorné nádoby, tu potopíme do vařící vody. Dvě minuty necháme a poté přidáme do nádoby s maracujou med, citronovou šťávu a žloutky.

  • 2

    Vyndáme mixér a vše namixujeme, dokud nám nevznikne hustá směs. V některých případech trvá šlehání i několik minut. Při šlehání necháváme vodu stále vařit, aby se vejce spojilo s ostatními surovinami.

  • 3

    Na závěr už jen stačí krém rozdělit do skleniček a ozdobit čerstvou jahodou.

Komentáře k receptu