Sirup z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 178 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553 mg
- Vláknina 17200 mg
- Vitamín A 17200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
-
2
Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.