Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 22 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 9715.5 mg
- Vitamín A 9715.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout.
-
2
Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
-
3
Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit.
-
4
Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem.