Pikantní salát ze špekáčků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špekáčky
  • 325 g Cibule sterilovaná
  • 50 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Kapie sterilovaná
  • 4 ks Papriky beraní rohy
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266.9 mg
  • Vláknina 4449.3 mg
  • Vitamín A 4449.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky.

  • 2

    Špekáčky si oloupeme a pokrájíme na plátky. Přelijeme je připraveným dresinkem. Nasekáme nadrobno petrželku, přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládané cibulky vcelku a na nudličky pokrájíme kapie a také beraní rohy. Přidáme špetku chilli koření a utřeného česneku a oleje. Vše promícháme s dresinkem a plátky špekáčků. Necháme v chladnu jeden den rozležet, aby se chutě propojily.

Komentáře k receptu