Pikantní salát ze špekáčků
Suroviny
- 500 g Špekáčky
- 325 g Cibule sterilovaná
- 50 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Kapie sterilovaná
- 4 ks Papriky beraní rohy
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 47 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 266.9 mg
- Vláknina 4449.3 mg
- Vitamín A 4449.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky.
-
2
Špekáčky si oloupeme a pokrájíme na plátky. Přelijeme je připraveným dresinkem. Nasekáme nadrobno petrželku, přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládané cibulky vcelku a na nudličky pokrájíme kapie a také beraní rohy. Přidáme špetku chilli koření a utřeného česneku a oleje. Vše promícháme s dresinkem a plátky špekáčků. Necháme v chladnu jeden den rozležet, aby se chutě propojily.