Kompot z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší, zralé moruše omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Rozdělíme je do sklenic a důkladně prosypeme cukrem. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.