Kompot z čerstvých moruší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Moruše
  • 100 g Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší, zralé moruše omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Rozdělíme je do sklenic a důkladně prosypeme cukrem. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu