Kompotované moruše

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1.25 l Voda pitná
  • 3 kg Moruše
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.7 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic.

  • 2

    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu