Španělské tuňákové jednodubky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 31 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 45.6 mg
- Vláknina 524.6 mg
- Vitamín A 524.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 10.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a nsjemno nakrájíme.
-
2
Vajíčko rozklepneme do vyšší misky a pomalu k němu přišleháme 50 ml oleje, až má směs světlou barvu a je hustá. Pak zvolna přidáváme zbylý olej a minutu šleháme.
-
3
Tuňáka slijeme, necháme ho v sítu okapat a pak v misce vidličkou rozmačkáme. Postupně k němu přidáváme připravenou majonázu a mícháme, dochutíme pepřem a solí.
-
4
V pánvi na malém množství másla osmahneme dozlatova plátky bílého chleba, rozkrájíme je na menší kousky, potřeme tuňákovou směsí, lehce posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.