Španělské tuňákové jednodubky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 45.6 mg
  • Vláknina 524.6 mg
  • Vitamín A 524.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a nsjemno nakrájíme.

  • 2

    Vajíčko rozklepneme do vyšší misky a pomalu k němu přišleháme 50 ml oleje, až má směs světlou barvu a je hustá. Pak zvolna přidáváme zbylý olej a minutu šleháme.

  • 3

    Tuňáka slijeme, necháme ho v sítu okapat a pak v misce vidličkou rozmačkáme. Postupně k němu přidáváme připravenou majonázu a mícháme, dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    V pánvi na malém množství másla osmahneme dozlatova plátky bílého chleba, rozkrájíme je na menší kousky, potřeme tuňákovou směsí, lehce posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu