Kompot z čerstvých meruňek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 520.4 mg
- Vláknina 8006.9 mg
- Vitamín A 8006.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Oloupeme je a krátce vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou nebo octem, aby nezměnily barvu. Vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme meruňky. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.