Povidla z čerstvých meruňek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 432.2 mg
- Vláknina 6666.7 mg
- Vitamín A 6666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, měkké meruňky. Omyjeme je, rozkrojíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme, až směs znovu zcela zhoustne.
-
2
Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.