Pannacotta s ovocnou tříští
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
- 60 g Cukr krupice
- 200 g Čokoláda bílá
- 30 g Želatina
- 20 g Citronová kůra
- 250 ml Voda pitná
- 60 ml Cukr hroznový (glukóza)
- 250 ml Víno šumivé (sekt)
- 30 ml Citronová šťáva
- 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Mléko plnotučné
- 1000 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 34 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 81.2 mg
- Vláknina 660 mg
- Vitamín A 660 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 507.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.
-
2
Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.
-
3
Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.