Datlové dortíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 60 g Cukr moučkový
  • 70 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 430 mg
  • Vláknina 6724 mg
  • Vitamín A 6724 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a dužninu nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nakrájené datle a mouku. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.

  • 3

    Máslem lehce vymazané zapékací formičky naplníme těstem a dortíky pečeme 25 minut v troubě, ketrou jsme předehřáli na 175°C.

  • 4

    Upečené dortíky necháme vychladnout, pak je vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu