Mrkvové dortíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 198 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 342.5 mg
  • Vláknina 10800 mg
  • Vitamín A 10800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, až vznikne světlý krém, do kterého vmícháme nastrouhanou mrkev.

  • 3

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno. V míse je smícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, práškem do pečiva a polovinou mouky. Směs pak střídavě se zbylou moukou a ušlehanými bílky vmícháme do žloutkového těsta.

  • 4

    Těstem plníme máslem lehce vymazané zapékací formičky, které naskládáme na pečící plech. Dortíky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 175°C.

  • 5

    Upečené dortíky necháme vychladnout, vyklopíme je z misek a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu