Kdoulový kompot třikrát vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 220 g
- Tuky 2 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 494.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. Krátce vložíme do 2 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu. Scedíme přes síto a necháme okapat.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Do nálevu přidáme kdoule a necháme znovu projít varem. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté znovu povaříme, odstavíme a třetí den postup zopakujeme.
-
3
Kdoule vyjmeme z roztoku a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu přivedeme k varu a horkým zalijeme ovoce. Skenice uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece.