Povidla z čerstvých kdoulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.4 mg
- Vláknina 313.3 mg
- Vitamín A 313.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule oloupeme, omyjeme, odstraníme jadřince a vložíme do kastrolu. Zalijeme dostatečným množstvím vody a udusíme doměkka. Poté prolisujeme.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme na kolečka nakrájený citron a svaříme na hustý sirup. Přecedíme jej a smícháme s kdoulovou kaší. Za stálého míchání opět vaříme do zhoustnutí.
-
3
Povidla ihned rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.