Marmeláda z čerstvých kdoulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Cukr krystal
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté přisypeme cukr a na mírném ohni dál vaříme cca 15-20 minut.

  • 2

    Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, které předem ohřejeme v troubě. Na povrch každé dáme kolečko celofánu a posypeme jej salicylem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu