Bramborový salát s Vinaigrettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1079.6 mg
- Vláknina 12852 mg
- Vitamín A 12852 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Brambory vsypeme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme vinaigrettou, do které jsme přidali rozdrcený česnek a nasekanou pažitku s petrželkou. Vše zlehka promícháme.
-
3
Salát podáváme vlažný nebo studený jako přílohu k pečeným rybám.