Papriková polévka s avokádem
Suroviny
- 120 g Avokádo
- 4 g Máslo čerstvé
- 6 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Citronová šťáva
- 500 g Paprika červená
- 12 g Kaviár
- 100 g Okurka salátová
- 50 g Salát římský
- 100 g Cibule červená
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 200 ml Voda pitná
- 10 ml Balsamico ocet
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ks Garnát obecný
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 20.7 mg
- Draslík 633.8 mg
- Vláknina 12457 mg
- Vitamín A 12457 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 179.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky bez jadřinců potřeme částí oleje, ogrilujeme, oloupeme, i s případnou vypečenou šťávou vložíme do mixéru, přidáme okurku, cibuli, česnek, přilijeme rajčatovou šťávu, zakápneme zbylým olejem, balsamicovým octem a rozmixujeme dohladka. Vzniklou kaši naředíme vodou, osolíme, opepříme a dáme vychladit.
-
2
Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Salát posekáme najemno, garnáty lehce osmahneme na másle. Doprostřed talířů vrstvíme na sebe nejdřív avokádo a salát, pak garnáta a rozmarýn. Okolo nalijeme vychladlou paprikovou polévku. Nakonec ozdobíme troškou kaviáru.