Papriková polévka s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Avokádo
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Citronová šťáva
  • 500 g Paprika červená
  • 12 g Kaviár
  • 100 g Okurka salátová
  • 50 g Salát římský
  • 100 g Cibule červená
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Voda pitná
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Garnát obecný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 20.7 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 12457 mg
  • Vitamín A 12457 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 179.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky bez jadřinců potřeme částí oleje, ogrilujeme, oloupeme, i s případnou vypečenou šťávou vložíme do mixéru, přidáme okurku, cibuli, česnek, přilijeme rajčatovou šťávu, zakápneme zbylým olejem, balsamicovým octem a rozmixujeme dohladka. Vzniklou kaši naředíme vodou, osolíme, opepříme a dáme vychladit.

  • 2

    Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Salát posekáme najemno, garnáty lehce osmahneme na másle. Doprostřed talířů vrstvíme na sebe nejdřív avokádo a salát, pak garnáta a rozmarýn. Okolo nalijeme vychladlou paprikovou polévku. Nakonec ozdobíme troškou kaviáru.

Komentáře k receptu