Dezert Panna cotta s kompotovaným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 99.9 mg
- Vláknina 2175 mg
- Vitamín A 2175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do studené vody namočíme želatinu. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a zahřejeme ji na 100 °C. Odstavíme z ohně. Do smetany přisypeme cukr a polovinu vnitřku vanilkového lusku, kterou ve smetaně dobře rozmícháme. Vanilka zvýrazní výslednou chuť. Necháme zchladnout na 80 °C a pak přidáme do smetany namočenou želatinu. Rozmícháme dohladka, přecedíme a vlijeme do formiček. Vložíme do chladničky, kde necháme asi 4 hodiny vychladit.
-
2
Bílý chřest rozkrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 centimetru, hlavičky můžeme ponechat o něco delší. V pánvi rozpustíme cukr a přisypeme k němu zbylou polovinu semínek z vanilkového lusku. Dále přidáme ještě 2 plátky pomerančové kůry, ovšem seříznuté bez bílé dužiny. Vložíme do pánve ještě pokrájený chřest a zalijeme 4 lžícemi vody. Ponecháme na mírném ohni, dokud chřest nezměkne a cukr nevytvoří sirup.
-
3
Z formiček vyklepneme panna cottu, dáme ji na talíř a přelijeme kompotovaným chřestem.