Pravé italské tiramisu s amaretti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1408 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 92 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 391.7 mg
- Draslík 213.7 mg
- Vláknina 3825 mg
- Vitamín A 3825 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům v míse přidáme změklé máslo, rozmícháme je, přisypeme cukr a nakonec přidáme mouku. Vše metlou dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, na který natřeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř a pečeme 4 minuty. Když oplatku vytáhneme z trouby, hned ji stočíme kolem sklenice, aby se vytvarovala a necháme ji takto úplně vychladnout. Vytvoříme tak korpus.
-
2
V další misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme k nim smetanu a sýr mascarpone, rozmícháme. Naplníme směs do sifonové láhve a vpustíme do ní plyn ze dvou bombiček. Necháme láhev vychladit. Podrtíme sušenky amaretti a na každý talíř dáme lžíci takto vytvořené drti. Do ní postavíme oplatkový korpus, který z poloviny naplníme směsí vytvořenou v sifonové lahvi. Pak posypeme drtí ze sušenek a vlijeme 2 lžičky espressa a přidáme další část směsi ze sifonu. Opět přidáme drť, kávu a smetanovou směs ze sifonu. Nakonec opět posypeme sušenkovou drtí a pro ozdobu ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.