Džem z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Přibližně dvě třetiny celkového množství vsypeme do kastrolu, povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, až se rozpustí. Poté přidáme zbylé jahody, znovu za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
2
Ještě teplý džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném, suchém místě.