Špenátový salát se smaženými rajčátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Šalotka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 5 g Rozmarýn sušený
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Olej olivový
  • 10 ml Olej z vlašských ořechů
  • 10 ml Ocet vinný červený
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415.3 mg
  • Vláknina 3909 mg
  • Vitamín A 3909 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé špenátové listy očistíme, šalotku nakrájíme nadrobno, vlašské ořechy nadrtíme. Do rendlíku nalijeme olivový olej, přidáme rozmarýn a rozpálíme. Když je olej dostatečné horký, nasypeme do něj celá cherry rajčátka, promícháme, sundáme z ohně a necháme stát 20 minut. Rajčátka vyjmeme, rozložíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Do misky nalijeme olej z vlašských ořechů, ocet, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a šlehačem promícháme. Špenátové listy vložíme do salátové mísy, přisypeme šalotku, drcené ořechy, zakapeme olejovou zálivkou a nakonec přimícháme rajčátka.

Komentáře k receptu